autoinbraak door parkeerdienst

 

Ook zo'n hekel aan koude ballen? De parkeerpliesie houdt ze warm

"hee, dat inbreken bevalt ons, wat ligt er nog meer?"

 

Amsterdam, 1 oktober 2004

Geachte redactie,

Vandaag had ik een vrije vrijdag van mijn werk, toen ik ineens wakker schrok met de angstvallige gedachte dat ik nog een parkeerkaartje moest maken. Toen ik direkt uit bed uit mijn raam keek zag ik al twee van die landwachters bij mijn auto staan, druk bezig met het bestuderen van het parkeerkaartje van de dag hiervoor. Ik maak soms de parkeerkaartjes zelf met knippen en plakken en de daarvoor bedoelde programmaatjes die ik gedownload had. (en die niet meer op onze site staan red.) Tot nu toe ging t nog goed.
Mijn auto stond praktisch onder mijn raam dus kon ik alles goed zien. Bij ons in de straat is er altijd plek genoeg om te parkeren op wat voor tijdstip dan ook maar toch sta ik op nr. 645 van de wachtllijst voor een parkeervergunning.
Ze besloten om er iemand bij te halen die in zo'n mooi bestempeld autootje van parkeerbeheer rondrijdt; de wat hoger opgeleide parkeerveldwachter neem ik aan.
Deze man kon al bijna met de vut zo te zien en wat zal die nog graag terugkijken op deze dag dunkt me. Nadat hij ook mijn motorkap bevuild had door er overheen te hangen met z'n fastfoodgezwel en van mening was dat 't kaartje in mijn auto wel eens nagemaakt zou kunnen zijn, besloot hij de politie te bellen.
Deze arriveerden met twee man. Na een tijdje ouwehoeren met z'n allen waar nog net geen thee met biscuittjes aan te pas kwam, besloten de politie NOG EENS twee collega's te bellen, dit keer met inbraakapparatuur. (Ja het mag wat kosten)

Dus toen ze met zijn zevenen eenmaal mijn auto opengebroken hadden en constateerde dat de achterkant van het parkeerkaartje blanco was, krabten ze bij elkaar op hun hoofd en namen aan dat het een fake was. Na nog zeker 10 minuten in mijn auto gesnuffeld te hebben liet de politie een briefje achter op mijn dashboard met t vriendelijke verzoek mij te melden op de Houtmansgracht.

Weten jullie mischien, of hebben jullie tips over of het normaal is dat ze zomaar bij je inbreken en je spullen doorzoeken? Er staat immers niet op de parkeerkaartjes dat het kopieren of namaken verboden is zoals bijvoorbeeld wel op videobanden staat waardoor ik nooit van mijn leven zo'n band zal kopieren natuurlijk, want het staat er op!

 

Terug naar GeenStijl.nl