KICKEN GEKRAAKT!

De goedlachse Tros-coryfee Patrick Kicken plaatste onlangs een scan van een kassabon met het nummer van zijn Aimilespas op zijn weblog. "Er is een reden dat ik dit hier neer zet. Alleen ben ik die even kwijt. Owja, ik vroeg me af of je met iemands airmiles nr het privé adres van diegene kunt achterhalen." Niet zo slim van de sympathieke presentator en logger, want de mannen van GeenStijl gaan zelden een uitdaging uit de weg.

Met behulp van dat Airmilesnummer, iemands geboortedatum en de handige optie 'wachtwoord vergeten' op de Airmilessite kun je het wachtwoord veranderen, alle gegevens bekijken of aanpassen en zelfs de gespaarde airmiles uitgeven, zo ontdekten we. Niet zo handig dus om dat nummer op je site te zetten, zeker niet als je geboortedatum vrij makkelijk met Google te vinden is. Kicken is dus gekraakt.

En zo blijkt dat hij 5813 Airmiles heeft gespaard. Nadat hij de op zijn site genoemde boodschappen bij Albert Heijn deed, heeft hij op 7 juni alleen nog Airmiles gescoord bij een Shell bezinepomp: voor 41 euro benzine, plus 4 euro in de shop. Vriendelijk als we zijn hebben we Kicken per e-mail zijn nieuwe wachtwoord toegestuurd en uiteraard geen Airmiles uitgegeven. Over twee weken is onze Tros-kabouter overigens weer schnabbelend te zien in discotheek Kiekieris in 's Heerenhoek, iets waar we altijd naar uitkijken!

UPDATE 1: Nu ook te lezen op nu.nl
UPDATE 2
: Helaas, dat dagje Efteling zit er voor GeenStijl niet meer in: de Airmilespas is geblokkeerd...
UPDATE 3
: Arme Patrick Kicken. De hele dag door Madurodam gelopen en dan ook dit nog! Maar hij heeft gereageerd: op zijn site, in de comments en per e-mail. Onze goedlachse 'radiohond' - wat dat ook mag zijn - noemt de actie 'strak', maar zint op wraak. We zijn benieuwd en mijden voorlopig het Hilversumse Mediapark. Maar dat deden we toch al.

Terug naar GeenStijl.nl